Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 œufs moyens (53-63 g)
- 1 pincée de sel
- 150 g de lait
- 120 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 5 - 10 g de sucre vanillé maison
- 2 c. à café de zeste de citron râpé
- 2 c. à soupe de beurre
- 2 c. à soupe de raisins secs
- 2 c. à soupe sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1755 kJ / 419 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes de pomme de terre
45 min
Muffins crumble aux myrtilles
45 min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10 min
Minigratin aux mirabelles, ricotta et amandes
45 min
Kringle (Estonie)
2 godz. 40 min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20 min
Gâteau aux quetsches
45 min
Stollen
3h 45min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20 min
Spätzles aux girolles
50 min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4 Std. 25 Min