Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de seigle
-
250
g de farine d'épeautre
lub 250 g de farine de blé complet (T110) - graines de lin (facultatif)
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 7542 kJ / 1784 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 354 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de seigle
5 godz.
Pain d'épeautre aux graines
6h 10 min
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain de seigle
4j 10 menit
Miche de petit épeautre
3h 35 min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3j 20 menit
Pain au levain
17 Std.
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Pain aux différents fruits secs
2h 55min
Pain viking au sésame
3h 10min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1 Std. 40 Min