Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de seigle
-
250
g de farine d'épeautre
lub 250 g de farine de blé complet (T110) - graines de lin (facultatif)
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 7542 kJ / 1784 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 354 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain de seigle
5h
Pain au levain
17h
Pain de seigle
4h 10min
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain viking au sésame
3h 10min
Baguette à la farine d'épeautre
4h 20min
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min