Wersje kompatybilne
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de pecorino au poivre, coupé en dés
- 1240 g d'eau
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 450 g de farine (spécial pizza)
- 65 g d'huile d'olive
- 2 c. à café de sel
- 4 artichauts
- 3 gousses d'ail, pelées, fendues et dégermées
- 2 c. à soupe de mascarpone
- du poivre moulu
- le jus d'un citron jaune
- 200 g de lardons fumés, mis à congeler 1 h
- 1 brin de romarin frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1802 kJ / 429 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Pissaladière
2 Std. 10 Min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia au romarin
2h 20 min
Focaccia aux fèves, pancetta et pecorino
2 Std. 10 Min
Focaccia des Pouilles
1h 10 min
Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza
2u. 45min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1u. 50min
Focaccia italienne
5 Std. 10 Min
Pitas grecques
2 godz. 55 min
Gua baos au porc, pickles et cacahuètes
4 Std. 20 Min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3 Std. 15 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h