Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g d'eau
- 3 feuilles de laurier déshydratées
- 3 brins de thym frais
- 3 brins de romarin frais
- 1 c. à café bombée de graines de coriandre
- 20 g de sel
- 1 c. à café de poivre 5 baies
- 180 g de fleurettes de chou-fleur (2-3 cm)
- 90 g de carotte, coupée en rondelles (environ 1 cm)
- 90 g de fleurettes de brocoli, (2-3 cm env.)
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 224.7 kJ / 53.7 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 326 mg
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25min
Confit de tomates cerise rôties au miel
45 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Calamar à la coriandre et à l'ail
30 min
Ravioli chinois aux champignons
2 Std. 35 Min
Tisane et biscotti
55min
Sangria blanche
35min
Chou fermenté
48u. 30min
Lait de noisette
45 min
Pickles de radis roses et noirs
1 Std. 15 Min
Nouilles de carotte et pesto de fanes
50min
Pesto
5min