Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'échalotes
- 55 g de beurre (dont 40 g froids, coupés en morceaux)
- 200 g de vin rouge, type Floc de Gascogne (voir "Conseil(s)")
- 1 feuille de laurier
- 1 brin de thym frais
- 1 gousse d'ail
- 115 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau
- 25 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 494.3 kJ / 119.7 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 59 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2h
Pizza à l'agneau et aux petits pois
1h
Gâteau roulé au café
2h 30 min
Pâte à pizza
1h
Bonbons chocolat viennois
50min
Crêpes fourrées choco-noisette
1j 55 menit
Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande
17 Std. 15 Min
Bouchées vapeur au porc, sauce au miel
1h 10min
Légumes rôtis avec pomme et vinaigrette à la tapenade
1 godz. 5 min
Mousses glacées au café et à la cardamome
10 min
Chapon rôti aux, châtaignes, carottes, pommes de terre et blettes
10 Std.
Pâte à pizza italienne
2h 5min