Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di accompagnamento
- ½ spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco, a pezzi (1 cm)
- 30 g di zucchero
- 10 g di aceto bianco
- 30 g di salsa di pesce
- 110 g di acqua
Carote sottaceto
- 30 g di aceto bianco
- 20 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 200 g di carote, a listarelle (circa 2 mm)
Frittelle
- 2 uova
- 2 pizzichi di sale
- 170 - 180 g di acqua minerale frizzante
- 100 g di farina di riso
- 50 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 400 - 500 g di gamberi crudi di media grandezza, sgusciati e puliti
- 400 - 500 g di patate americane dolci, in bastoncini (circa 0,5x5 cm)
- 250 g di olio per frittura
- 20 g di mentuccia
- 300 g di foglie di lattuga
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3036.5 kJ / 725.7 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 45.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1280.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fettine di pollo piccanti con salsa guacamole
1h
Pollo fritto coreano in salsa piccante
3 Std.
Marinata per pollo piccante
10 min
Fajitas con pollo e funghi (TM6)
1h
Francesinha
1h
Maltagliati verdi con polpettine al sugo (senza glutine)
1h
Ramen di mare
2h 50min
Insalata di cetriolo alla tailandese
15 Min
Bolinhos de bacalhau (crocchette portoghesi di baccalà)
1h
Pad thai
45min
Pulled Pork con panini al vapore
3 Std.
Gyoza
1h