Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie

Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie

4.5 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
3 porzioni

Składniki

Seppie
  • 500 g di seppie pulite
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
Ragù di lenticchie
  • 20 g di gambo di sedano
  • 40 g di carota pelata e a pezzi
  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di lenticchie in scatola, sciacquate e sgocciolate
  • 250 g di passata di pomodoro
  • 30 g di olive taggiasche denocciolate
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di peperoncino in polvere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 663.3 mg
Białko 28.6 g
Kalorie 1703 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...