![Coda di rospo al bacon con salsa ai porri Coda di rospo al bacon con salsa ai porri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/869AB433-4BEB-4A5F-B8FA-056C44AC8BD1/Derivates/69e45933-4ac5-4332-8b54-5cc1245eadb6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 porri, senza la parte verde
- 600 g di filetti di coda di rospo, puliti
- 100 g di bacon a fette
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di capperi sott'aceto, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1686 kJ / 403 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1 Std.
Petto d'anatra all'aceto balsamico
1h 40min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 Min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 Min
Branzino al lime e pistacchi
30 Min
Filetto di coniglio con salsa alle prugne
2h
Salmone glassato miele e senape
30 Min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1 Std.
Merluzzo marinato con crema di cavolfiore e zenzero
50 Min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Branzino al sale aromatico
55min