Baccalà alla ligure

Baccalà alla ligure

4.7 75 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 700 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi grandi (vedere consigli)
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 400 g di patate pelate e a fette sottili
  • 80 g di cipolla in quarti
  • 2 spicchi di aglio
  • 50 g di carota pelata e a pezzi
  • 60 g di foglie di sedano a pezzi
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 5 filetti di acciughe fresche deliscate
  • 100 g di vino bianco secco
  • 20 g di pinoli
  • 1 cucchiaio di capperi sotto sale dissalati
  • 50 g di olive taggiasche denocciolate
  • 150 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 286 kcal / 1196 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 13.9 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...