Baccalà alla ligure

Baccalà alla ligure

4.7 74 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di baccalà ammollato e dissalato a pezzi grandi (vedere consigli)
    700 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    40 g
  • di patate pelate e a fette sottili
    400 g
  • di cipolla in quarti
    80 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di carota pelata e a pezzi
    50 g
  • di foglie di sedano a pezzi
    60 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di acciughe fresche deliscate
    5 filetti
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di pinoli
    20 g
  • di capperi sotto sale dissalati
    1 cucchiaio
  • di olive taggiasche denocciolate
    50 g
  • di acqua
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 286 kcal / 1196 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 13.9 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...