Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 300 g di pesce spada, a dadini (3 cm)
- 1 uovo
- 50 g di pangrattato
- 2 pizzichi di sale
- 1 peperoncino di Caienna fresco
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodorini ciliegino
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 1 pizzico di origano secco
- 100 g di acqua
- 50 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
1h
Bocconcini di salmone al vino bianco
30min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1h
Polpette di merluzzo con patate
40 min.
Spada alle erbe con olive
40 min.
Involtini di pesce spada e melanzane
1h 20min
Involtini di spada al basilico
15 min
Polpette di salmone con crema di ceci e pomodorini
1h 55min
Involtini di pesce spada al pomodoro
50 min.
Polpette di salmone
55 min.
Involtini di pesce spada alla pantesca
1h