![Polpette di pesce spada alla pizzaiola Polpette di pesce spada alla pizzaiola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9e6944c1-838c-4416-8fbb-a350bec64385/Derivates/234e969e-32d2-40fe-b365-721f9b0734bc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 300 g di pesce spada, a dadini (3 cm)
- 1 uovo
- 50 g di pangrattato
- 2 pizzichi di sale
- 1 peperoncino di Caienna fresco
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodorini ciliegino
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 1 pizzico di origano secco
- 100 g di acqua
- 50 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1 Std. 10 Min
Pesce spada all'arancia
40min
Fish burger
35min
Polpette di merluzzo con patate
40min
Calamari ripieni
1h 30min
Burger di nasello e gamberi
30 dk
Burger di salmone e spinaci
35min
Polpette di merluzzo e coriandolo con riso alla verza
2 Std.
Crumble di merluzzo con pomodori e peperoni
1sa
Polpette di merluzzo con salsa allo yogurt
45min
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
1sa
Polpette di pollo con emulsione alle erbe
1sa