Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 320 di pasta corta a piacere
- 250 g di cimette di broccoli
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 4 filetti di acciuga sott'olio, ben scolati
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 40 g di farina tipo 00
- 250 g di tonno in scatola in olio di oliva, ben scolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 15016.1 kJ / 3588.9 kcal
- Białko
- 137 g
- Węglowodany
- 681.6 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 30 g
- Sód
- 1041.5 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1 godz. 20 min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 godz. 20 min
Timballo di pasta al tonno (per 1 persona)
45min
Tortiglioni pasticciati alle verdure
1h
Lasagne alla pecoraia
1h 40min
Insalata di pasta con pomodori e spinaci
55 Min
Sformato di noodle
1 Std. 30 Min
Pasta ‘ncasciata
1 Std. 55 Min
Lasagne salsiccia e mozzarella
1h 40min
Lasagne mozzarella, ricotta e spinaci (Bimby Friend)
1 Std. 30 Min
Pasta al forno vegetariana filante
1h
Pasta al forno veloce
45min