Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 320 di pasta corta a piacere
- 250 g di cimette di broccoli
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 4 filetti di acciuga sott'olio, ben scolati
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 40 g di farina tipo 00
- 250 g di tonno in scatola in olio di oliva, ben scolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 15016.1 kJ / 3588.9 kcal
- Białko
- 137 g
- Węglowodany
- 681.6 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 30 g
- Sód
- 1041.5 mg
Alternatywne przepisy
Pasta al forno veloce
45 分钟
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30 Min
Omelette verdure e formaggio
30 Min
Pennette con crema all’uovo e tonno (Bimby Friend)
1 Std. 30 Min
Torta di paccheri in piedi con prosciutto e piselli
1 Std. 30 Min
Spaghetti alla checca
40 分钟
Pasta al pesto di prezzemolo
20 分钟
Pasta cremosa ai gamberi e bietole
50 Min
Lasagna autunnale
2h
Timballo di pasta al tonno (per 1 persona)
45 分钟
Parmigiana di patate
2h
Pasta al pomodoro e peperoni
30 Min