![Sogliola al vapore con verdurine Sogliola al vapore con verdurine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11FA0563-EDD9-44BA-995F-A3DD9893E462/Derivates/3261F113-AC17-43AD-B843-033052F8F8E5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sogliola
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiaini di aceto balsamico
- 2 filetti di sogliola, senza pelle (circa 150 g l'uno)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Verdure
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio a fettine
- 40 g di cipolla a tocchetti (2x3 cm)
- 40 g di peperone verde a tocchetti (2x3 cm)
- 1 pomodoro perino maturo senza pelle, a tocchetti (2x3 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 3 - 4 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate, spezzate a mano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1525 kJ / 365 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50min
Orata al sale
40 分钟
Rombo pomodoro e nocciole
1小时
Insalata di calamari al limone
35min
Sogliola gratinata e mele
40 分钟
Coda di rospo con verdure
40 分钟
Sogliola al vapore con insalata russa
35min
Insalata di polpo e zucchine
1小时
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 分钟
Salmone con crudo di pomodori
35min
Salmone al cartoccio
35min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min