Wersje kompatybilne
Polpettone di pesce e avocado (senza lattosio)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 150 g di pane, preferibilmente raffermo, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 avocado (1 a pezzi e 1 a fette)
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 3 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
- 800 g di filetti di pesce bianco, senza pelle, a pezzi
- 1 limone, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 464.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli
1h
Polpette in bianco con purè di castagne
1h 20min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30min
Cracker di riso con baccalà mantecato
50min
Frittelle di cavolo nero
30min
Liquore alle pere
384h
Gazpacho ai 3 pomodori
20min
Cous cous con moscardini e olive
1h
Pan dei morti
1h
Maiale alle prugne
35min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40min
Polpettone mortadella e pistacchio
50min