![Parmigiana di finocchi (vegan) Parmigiana di finocchi (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50e54a7d-c3c0-48fc-a82c-99d549572157/Derivates/ff76f976-e3c0-4d6f-a41c-991d5e53f110.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pane a pezzi
- 20 g di anacardi tostati, non salati
- 1 cucchiaino di origano secco
- 100 g di formaggio vegano
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di cipolle a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 900 g di bulbi di finocchio a fettine (circa 7 mm)
- 600 g di pomodoro in scatola
- 10 foglie di basilico fresco + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 - 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 5669.3 kJ / 1355 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 155 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 46 g
- Sód
- 4356 mg
Alternatywne przepisy
Parmigiana di sedano rapa
2 godz.
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1 Std. 35 Min
Finocchi ripieni
1h
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45min
Frittelle di cavoli e Emmental
35min
Parmigiana di cavolfiori
1h
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Finocchi alla valdostana
40min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Pizzette di melanzane
40min
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30min