![Crema di panzanella Crema di panzanella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2c86b154cc499e1f73a9b03eef02c632/Derivates/780372b27b320f0bdf367efdaf83608faa28b45c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di pane raffermo a pezzi
- 200 g di acqua
- 1 cetriolo, pelato e a pezzi
- 400 g di pomodori maturi a pezzi
- ½ cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per servire
- 1 cucchiaino di aceto bianco
- ½ cucchiaino di sale
- 5 foglie di basilico fresco + q.b. per servire
- 200 g di Feta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627.5 kJ / 389 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 977.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1 godz. 10 min
Gazpacho
15 Min
Scones salati al basilico e crema di ricotta
40 Min
Vellutata di cannellini e borlotti con gamberi
50 min
Cotolette di sedano rapa con salsa yogurt alle erbe
1 Std.
Sostituto del sale (TM6)
20 Min
Pappa al pomodoro con stracciatella
45 Min
Shakshuka (Crema di pomodori e peperoni con uova)
35 min
Crostini di pane al sesamo con salsa ai 2 pomodori
4 godz. 15 min
Pesto di pomodori secchi
10min
Calamarata con crema di peperoni
30 Min
Pappa al pomodoro
35 min