Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di pane raffermo a pezzi
- 200 g di acqua
- 1 cetriolo, pelato e a pezzi
- 400 g di pomodori maturi a pezzi
- ½ cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per servire
- 1 cucchiaino di aceto bianco
- ½ cucchiaino di sale
- 5 foglie di basilico fresco + q.b. per servire
- 200 g di Feta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627.5 kJ / 389 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 977.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho di zucchine con stracciatella e guanciale
1 Std.
Gazpacho
15 min
Zuppa di cipolle alla francese con Affettatutto Bimby®
1 Std.
Mousse ricotta alle erbe e miele
10 min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 Std. 10 Min
Zuppa di ricotta e briciole croccanti di Mattia Poggi
1 Std.
Vellutata di pomodoro e basilico
30 min
Vellutata fredda di pomodoro e yogurt greco
45 min
Panzanella con mandorle e acciughe
2h 30min
Gazpacho di pomodoro e basilico
15 min
Gazpacho di carote
10 min
Pappa al pomodoro
35 min