Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di grano saraceno (cottura 20 minuti)
- 80 g di scalogno a metà
- 8 fili di erba cipollina fresca a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di peperoni rossi a tocchetti (3 cm)
- 150 g di peperoni gialli a tocchetti (3 cm)
- 3 pizzico di sale
- 1200 g di acqua
- 100 g di Feta a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1363.9 kJ / 326 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 656.2 mg
Alternatywne przepisy
Miglio con ceci e verdure al curry
1 Std.
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25min
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 Min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min
Insalata di bulgur, tonno e fagioli
45 Min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35min
Cous cous con pomodori secchi e piselli
40 Min
Insalata di quinoa, zucchine e seitan in vasetto
45 Min
Quinoa alla caprese
30 Min
Grano saraceno con funghi
25min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5min