![Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8f1a4abe-3c2d-4278-9445-6f99138a1440/Derivates/51ce941e-8230-4980-aa40-be6716d6794b.jpg)
Wersje kompatybilne
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino Romano
- 1000 g di acqua
- 150 g di cavoletti di Bruxelles a metà
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di speck a listarelle
- 2 uova
- 50 g di ricotta, ben scolata dal siero
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1sa 15 dk
Vellutata di topinambur e cavolfiore con tortini ai quattro formaggi
1sa
Frittatine alle cime di rapa
1sa
Flan al topinambur
40min
Cocottine di fave
40min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1 Std. 10 Min
Sformato di cavolfiore e spinaci
1sa
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 dk
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Sformatini ai porri
55 dk
Flan al cavolo viola
55 dk
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1sa 15 dk