Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta matta
- 270 g di farina tipo 00
- 130 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di aceto bianco
- 5 g di sale
Ripieno
- 250 g di acqua
- 450 g di asparagi verdi, puliti e a tocchetti (circa 1 cm)
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 40 g di provola a pezzi
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 90 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 100 g di provola a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 866.9 kJ / 207.2 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 379.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1h 20min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Crostata salata tricolore
1h 30min
Torta salata asparagi e ricotta
1 godz.
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Quiche di spinaci e speck
2 Std.
Quiche con pere, salvia e Fontina
1sa 10 dk
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Torta salata ai funghi
1h 30min
Torta salata agli spinaci
1h 30min