Torta salata asparagi e provola

Torta salata asparagi e provola

4.3 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Pasta matta
  • di farina tipo 00
    270 g
  • di acqua
    130 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di aceto bianco
    15 g
  • di sale
    5 g
Ripieno
  • di acqua
    250 g
  • di asparagi verdi puliti e a tocchetti (circa 1 cm)
    450 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    50 g
  • di provola a pezzi
    40 g
  • uova
    3
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di panna (min. 30% di grassi)
    90 g
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di provola a fette
    100 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 207.2 kcal / 866.9 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 19.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 379.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...