![Torta salata asparagi e provola Torta salata asparagi e provola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ba93f744d2646a6981b9e2403d1b00e2/Derivates/75dc1201cc4fecb3ded589891d6e7eb93edb4c0d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta matta
- 270 g di farina tipo 00 + q.b.
- 130 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di aceto bianco
- 5 g di sale
Ripieno
- 250 g di acqua
- 450 g di asparagi verdi, puliti e a tocchetti (circa 1 cm)
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 40 g di provola a pezzi
- 3 uova
- 90 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 100 g di provola a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 866.9 kJ / 207.2 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 379.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche alle cipolle
1 Std. 30 Min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 godz. 10 min
Quiche radicchio e bietole
1 Std. 15 Min
Cannelloni porri, ricotta e Taleggio
1 Std. 30 Min
Torta salata radicchio e robiola
2 Std. 30 Min
Frittata di agretti
1 Std.
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2 Std. 30 Min
Quiche radicchio e speck
2 Std. 30 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1 Std.
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min
Torta salata porri e bietole
1 Std. 30 Min