Torta salata asparagi e provola
TM5 TM6

Torta salata asparagi e provola

4.3 (19 ocen)

Składniki

Pasta matta

  • 270 g di farina tipo 00
  • 130 g di acqua
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 15 g di aceto bianco
  • 5 g di sale

Ripieno

  • 250 g di acqua
  • 450 g di asparagi verdi, puliti e a tocchetti (circa 1 cm)
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 40 g di provola a pezzi
  • 3 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 90 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere

Terminare la preparazione

  • 100 g di provola a fette

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
866.9 kJ / 207.2 kcal
Białko
10.2 g
Węglowodany
19.4 g
Tłuszcz
10.5 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
1.4 g
Sód
379.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy