Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'escalopes de poulet, en morceaux
- 100 g de gruyère, râpé
- 20 g de farine
- 2 œufs
- du sel
- 3 tranches de jambon blanc
- 6 tranches d'emmental
- 120 g de chapelure
- 250 g de lait
- 300 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 300 g de fleurettes de brocoli
- du poivre moulu
- 25 g de beurre, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2210 kJ / 392 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle
45min
Mon petit hachis Parmentier
1h
Sauté de dinde, sauce aux champignons
45min
Nuggets de poulet, purée de patates douces
1h 5min
Purée mousseline
40min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Napolitain
4h 20min
Croquettes de poisson et purée maison
1h 20min
Escalopes milanaises et spaghetti à la tomate
1h
Spaghetti alla carbonara
30min
Cake marbré à la vapeur
1h 15min
Barres de céréales au chocolat
1h