Mac and cheese

Mac and cheese

3.9 225 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • l'eau froide salée pour la cuisson des pâtes
  • 315 g de cheddar râpé
  • 25 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 25 g de farine de blé
  • 1 c. à soupe de moutarde
  • 250 g de lait
  • 1 pincée de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 500 g de pâtes sèches, type macaroni
  • 250 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de poule émietté

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1170.6 kcal / 4897.9 kJ
Białko 58.3 g
Tłuszcz 57.4 g
Węglowodany 103.2 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 32.7 g
Sód 1331.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...