Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g carrots, cut in batons (5 cm x 5 mm)
-
45
g vegetable oil
lub sunflower oil - 100 g red pepper, cut in strips (1 cm)
- 100 g green pepper, cut in strips (1 cm)
- 170 g onions, cut in wedges
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g celery, cut in pieces (1 cm)
- 150 g fresh button mushrooms, sliced (5 mm)
- 1000 g water
- 300 g jasmine rice
- 250 g raw king prawns, peeled, deveined
- 45 g oyster sauce, gluten free
-
35
g gluten-free soy sauce
lub tamari
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1368.3 kJ / 327 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1309.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 min
Spicy Mince Pork Noodles
45 min
Soy Dressing
5 Min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 Min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 Min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 Min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30 min
Pork Belly, Steamed Broccoli and Sesame Rice
1h
Black Spaghetti with Prawns and Parmesan Sauce
45 min
Tomato and Haddock Rice
50min