Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4
cod fillets, skinless (200 g each)
lub 4 halibut fillet, skinless, boneless (200 g each) - 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 lemon, freshly squeezed juice only
- 50 g fresh parsley leaves
- 300 g onions, sliced (1 cm)
- 40 g olive oil, plus extra for greasing
- 2 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 50 g white wine
- 1 tsp sweet paprika
- 2 pinches ground cinnamon
- 1 Tbsp tomato purée
- 50 g pitted black olives, halved
- 200 g bulgar wheat (approx. 20 minutes cooking time)
- 400 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 512 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1399 mg
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1h 15 min