Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-vide Sausage Mixture
- 60 g onions, quartered
- 60 g carrot, peeled, cut in pieces
- 50 g celery, cut in pieces
- 400 g pork sausage meat (see tip)
- 5 g balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches fine sea salt, to taste
- 3 fresh sage leaves
- 2 sprigs fresh rosemary
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder, freshly squeezed (see tip)
Assembly and Serving
- 50 g dry white wine
- 2 Tbsp olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 2 tsp caster sugar
- 1 tsp salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried oregano
- fresh basil leaves, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1811 kJ / 433 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 878 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
Spaghetti alla Carbonara
30min
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55min
Chicken Mushroom Fajitas (TM6)
1h
Surimi Stick Salad (TM6)
15min
Frozen Yoghurt Bark (TM6)
6 Std. 10 Min
Chicken Mushroom Fajitas (TM5)
1h
Polenta with Rich Meat Ragu
1 Std. 10 Min
Pasta Amatriciana
30min
Spaghetti Carbonara
40min
Chilli Con Carne
35min
Pulled Pork Burgers
4h 50min