![Sous-vide Sausage Ragù Sous-vide Sausage Ragù](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a3c84b9e-889a-4f1d-8873-17e4126adfe3/Derivates/0159b392-3868-4bb9-84cf-cf4ff69638a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-vide Sausage Mixture
- 60 g onions, quartered
- 60 g carrot, peeled, cut in pieces
- 50 g celery, cut in pieces
- 400 g pork sausage meat (see tip)
- 5 g balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches fine sea salt, to taste
- 3 fresh sage leaves
- 2 sprigs fresh rosemary
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder, freshly squeezed (see tip)
Assembly and Serving
- 50 g dry white wine
- 2 Tbsp olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 2 tsp caster sugar
- 1 tsp salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried oregano
- fresh basil leaves, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1811 kJ / 433 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 878 mg
Alternatywne przepisy
Dauphinoise Potatoes
50min
Butter Chicken
50min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h
Lamb Spezzatino
1h 45min
Spanish Rice
35min
Maple and Pecan Steamed Puddings
1h 25min
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45min
Polenta with Rich Meat Ragu
1 godz. 10 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 Std. 40 Min
Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice
40min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h