Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, en morceaux, et 1 noisette pour le moule
- 200 g de farine de blé, et 1 c. à soupe pour le moule
- 11 g de levure chimique
- 100 g de sucre de canne blond
- 4 œufs
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 3 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- 2 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 892 kJ / 213 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Grand donut chocolat et vanille
30 min
Brioche tressée de Noël
1 godz. 45 min
Cupcakes à la vanille
20 min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Gâteau marbré
2 godz.
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Rochers coco et chocolat
35min
Cookie géant aux 3 chocolats
30 min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 min
Cake au chocolat
1h 25min
Cake fondant au chocolat
35min