Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 5 g de levure chimique
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 360 g de lait
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 125 g de chocolat blanc, en morceaux
- 20 g de sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1704 kJ / 406.5 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 285.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux speculoos
1 Std.
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Pains aux pépites de chocolat et pralin
1 godz. 15 min
Hamburger langos et salade verte
1 Std. 30 Min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Smoothie fraise-chocolat
10 Min
Madeleines marbrées choco-vanille
1 Std. 25 Min
Gâteau au chocolat aux blancs d'œufs
1 godz. 5 min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Muffins aux fruits rouges
30min
Cookie géant aux 3 chocolats
30min