Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 5 g de levure chimique
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 360 g de lait
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 125 g de chocolat blanc, en morceaux
- 20 g de sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1704 kJ / 406.5 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 285.8 mg
Alternatywne przepisy
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4h
Roland-Garros
12 godz.
Tartelettes à la crème
55min
Muffins aux champignons et au chocolat
1h
Sauce fromagère
30min
Gaufres, sauce au chocolat
Brak ocen
Spaghetti de courgette sauce bolognaise
40min
Pâte à tartiner choco-noisette
25min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10 min.
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15min
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6h 30min