
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de beurre coupé en morceaux
- 250 g de yaourt nature
- 330 g de farine de blé
- 6 œufs
- 415 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de vanille en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 50 g de chocolat noir coupé en morceaux
- 20 g d'huile de noisette
- 100 g de chocolat au lait praliné détaillé en morceaux
- 200 g de lait concentré sucré
- 150 g d'eau
- 30 g de cacao en poudre
- biscuits en bâtonnet au chocolat blanc, type Fingers pour la finition
- biscuits en bâtonnet au chocolat noir, type Fingers pour la finition
- billes de chocolat noir et blanc, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 782.1 kcal / 3272.3 kJ
- Białko
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Węglowodany
- 111.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Sód
- 204.3 mg