Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 125 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 8 œufs
- 180 g de sucre en poudre
- 50 g de farine de blé
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2107 kJ / 505.2 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 min
Fondant au chocolat
40min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Tarte chocolat-cacahuète
1 godz. 30 min
Petits bonshommes aux épices
1 godz.
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 godz. 15 min
Cake marbré à la vapeur
1 godz. 15 min
Donuts marbré
30min
Pâte à crêpe vanillée
1 godz. 40 min
Coulant au chocolat
40min
Gâteau moelleux au chocolat
40min