Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de farine de pois chiche
- 60 g de farine de maïs jaune
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 c. à café de vinaigre de vin blanc
- 200 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 200 g d'oignons doux, coupés en quatre
- 200 g d'huile d'olive
- 500 - 600 g de pommes de terre à chair ferme, coupées en rondelles (3-4 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 776.6 kJ / 185.6 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 344.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla aux pommes de terre, bacon et mozzarella
50min
Bricks de pommes de terre au thon et à la coriandre
1 Std. 10 Min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 min
Bonbons en gelée à la mangue
2h 20min
Gaufre de courgettes et patates douces au saumon fumé
1h 5min
Chili Con Carne
30 min
Flammekueche au tofu
2 Std. 55 Min
Pizza fantôme
1 godz. 45 min
Nuggets de poulet, sauce aux cornichons
1h
Bâtonnets de tofu panés et frites de patate douce
55 min
Cake salé sans gluten
1h 25min
Compote pomme-banane
20 min