Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de coriandre fraîche, équeutée
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 500 g de calamars, coupés en anneaux ou morceaux
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1004.5 kJ / 238.3 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1299.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinade à la jamaïcaine pour le poulet
10 dk
Poulet rôti et ses légumes
1sa 10 dk
Aubergines sautées au soja et épices thaïes
40 dk
Salade de haricots verts aux abricots et aux noix
25 dk
Bouillon détox au fenouil, coriandre, carottes et oignons
45 Min
Taboulé de couscous complet aux légumes et thon à l’huile
3h 10min
Bouillon détox au curcuma et aux légumes
30 dk
Farfalle de saumon, aneth et citron
30 dk
Salade bulgare chopska
15 Min
Soupe de pois chiches épicée aux moules
30 dk
Poulet rôti aux épices et à l'orange, riz basmati et raisins secs
1sa
Salade de lentilles aux poivrons
40 dk