Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de coriandre fraîche, équeutée
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 500 g de calamars, coupés en anneaux ou morceaux
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1004.5 kJ / 238.3 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1299.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de fruits de mer irlandaise
45min
Bouillon safrané aux pâtes, moules, petits pois et aneth
50min
Mie goreng 🌶️🌶️
30min
Côtes de veau à la provençale
30min
Chou fermenté
48h 30min
Bar au caviar d'aubergine
1h 30min
Cabillaud au soja et au gingembre
40min
Chiffon cake à l'orange
1h 15min
Tajine de poulet aux oranges caramélisées
40min
Tajine de poisson au four à la marocaine et couscous aux dattes
1h
Ailes de poulet, sauce aux cacahuètes et riz basmati
50min
Poulet rôti aux épices et à l'orange, riz basmati et raisins secs
1h