Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de poivron rouge, coupé en gros morceaux
- 280 g de poivron jaune, coupé en gros morceaux
- 220 g de poivron vert, coupé en gros morceaux
-
250
g de fumet de poisson
lub 2 c. à café de fumet de poisson et 250 g d'eau - le jus d'un citron jaune
- 300 g de graines de couscous moyennes
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 350 g d'eau
- 18 filets de rouget (600 g env.)
- ½ bouquet de coriandre fraîche, équeuté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2506 kJ / 595 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cari poisson
35min
Osso-buco de lotte
45min
Veau aux olives
1h
Ragoût de poisson aux épices
1u. 45min
Couscous d'agneau, artichauts, petits pois
50min
Papillotes d'agneau à la feta
1h
Veau Marengo
55min
Gratin de merlu aux courgettes
45min
Blanquette de cabillaud
55min
Calamar à la piperade
35min
Tajine de lieu et de courgettes aux épices
50min
Paëlla
50min