Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de filets de poisson blanc (cabillaud, merlu, lieu etc...), coupés en morceaux (1 cm)
- 10 g de beurre doux, pour les ramequins
- 200 g de lait de coco
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de curry en poudre
- 4 œufs
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 2 pincées de piment de Cayenne en poudre
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cari poisson
35min
Saint-Jacques en nage épicée
25 Min
Colombo de porc
1h 15min
Salade de rouget
1 Std. 30 Min
Pain de saumon et poireau
1h 15min
Tomates farcies au poisson
1 Std. 10 Min
Cassolette de fruits de mer au chèvre
50 Min
Cassolettes de saint-jacques
30 Min
Osso-buco de cabillaud
45min
Blanquette de noix de saint-jacques
45min
Cake au crabe
55min
Marmites de la mer
45min