Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de filets de poisson blanc (cabillaud, merlu, lieu etc...), coupés en morceaux (1 cm)
- 10 g de beurre doux, pour les ramequins
- 200 g de lait de coco
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de curry en poudre
- 4 œufs
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 2 pincées de piment de Cayenne en poudre
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de poisson
45 分钟
Boulettes de poisson aux champignons
40 分钟
Lotte à la provençale
50min
Tajine de poissons au curry
55min
Curry de poisson
45 分钟
Brandade de morue
24h 35min
Mijoté de thon aux pommes de terre
55min
Colombo de porc
1 Std. 15 Min
Marmites de la mer
45 分钟
Rougail crevette
50min
Cari poisson
35 Min
Cake au crabe
55min