Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 gros oignons
- 1 c. à soupe d'huile neutre
- 1 bouquet de persil frais
- 50 g de gouda, coupé en morceaux
- 20 g de beurre
- 200 g de jambon fumé, coupé en fines lanières
- 50 g de crème fraîche
- 1 œuf
- 1 c. à café de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de paprika, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g de tomates, détaillées en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1414 kJ / 340 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue savoyarde
15min
Parmentier de boeuf au vin rouge
12 godz.
Champignons farcis
55min
Gratin de comté façon pudding
45min
Sauce soubise
30min
Gâteaux de champignons
1h 15min
Pommes de terre épicées dans leur peau
55min
Œuf de ferme coulant et chlorophylle de blette (Nicolas Masse)
50min
Gratinée aux oignons
50min
Tomates farcies au chèvre chaud
50min
Œufs mollets en robe de noix
30min
Gratin de poireaux, jambon et mimolette
1 Std. 10 Min