Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de paleron de bœuf, coupé en cubes de la taille d'un glaçon
- 240 g d'oignons rouges (2), coupés en 4
- 1 gousse d'ail
- 35 g de beurre
- 1 jus d'orange
- 1 zeste d’orange
- 10 g de fond de veau
- 400 g de pulpe de tomate
- 30 g de vin rouge
- 100 g de minicarottes
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2547 kJ / 609 kcal
- Białko
- 72 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Osso-buco aux agrumes
1 godz. 20 min
Agneau confit aux pruneaux
1h 40min
Bœuf mijoté aux aubergines et olives vertes
2h
Marmite d'agneau au fromage blanc
50 min
Stifado de bœuf
1 godz. 30 min
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25 min
Porc aux abricots secs
55 min
Poulet à l'orange
1 godz. 30 min
Sauté de porc à l'orange
1h
Canard aux amandes
40 min
Bœuf au pain d'épices et pommes vapeur
45 min
Paleron au potiron et au vin blanc
3h