Scones de calabacín y orejones

Scones de calabacín y orejones

3.7 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 unidades

Składniki

  • 180 g de calabacín en trozos
  • 180 g de harina de trigo (y algo más para espolvorear)
  • 40 g de mantequilla fría
  • 1 ½ cucharaditas de levadura química en polvo
  • 2 pellizcos de sal
  • 20 g de miel
  • 80 g de orejones de albaricoque en trozos de 1 cm
  • 1 yema de huevo batida para pincelar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 211 kcal / 886 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 35.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 145.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...