Wersje kompatybilne
Fondue de queso en calabacitas con gambones salteados
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 calabazas pequeñas (350-400 g)
- 200 g de queso emmental en trozos
- 200 g de queso manchego en trozos
- 200 g de cebolleta en cuartos
- 400 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de mayonesa
- 20 gambones frescos pelados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 4167 kJ / 996 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 69.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 1105.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wrap de tortilla con espinacas y champiñón
40min
Queso cremoso
15 godz.
Mini galettes de manzana y membrillo
55 min
Dip mediterráneo de tomate
15 Min
Champiñones a la crema con patatas asadas
1 Std. 30 Min
Volcanes de limón al curry
3 Std.
Espaguetis a la Nerano
30min
Raviolis de ricota y espinaca
1 Std. 30 Min
Aperol Spritz
10 Min
Paté de champiñones y pipas de girasol
30min
Galets rellenos gratinados en salsa de almendras
3 Std. 20 Min
Patatas chafadas con mantequilla de ajo y perejil
1 Std. 10 Min