
Urządzenia i Akcesoria
Tortille z warzywami i szynką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście2 gałązki
-
marchewki pokrojonej na kawałki70 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki70 g
-
oleju1 łyżeczka
-
sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski40 g
-
wędliny z indyka, chudej, w plastrach50 g
-
serka kremowego, light60 g
-
soli (patrz wskazówka)¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
curry, mielonego½ łyżeczki
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (masa po odsączeniu 140 g)1 puszka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
tortille pszenne z siemieniem lnianym (Ø 24 cm, ok. 70 g każda)2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
386 kcal /
1618 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1264 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE ŚNIADANIA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka "Abecadło"
30 min
Kolorowa sałatka warstwowa
1 godz.
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Włoska sałatka makaronowa
30 min
Frittata Caprese
30 min
Wrapy do łapy
1 godz. 10 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min