Urządzenia i Akcesoria
Tortille z warzywami i szynką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
70 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka oleju
-
40 g sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski
-
50 g wędliny z indyka, chudej, w plastrach
-
60 g serka kremowego, light
-
¼ - ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
1 puszka kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (masa po odsączeniu 140 g)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 tortille pszenne z siemieniem lnianym (Ø 24 cm, ok. 70 g każda)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1264 mg
Białko
14 g
Kalorie
1618 kJ /
386 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE ŚNIADANIA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z preclami
30 min
Kolorowa sałatka warstwowa
1 godz.
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1 godz. 15 min
Sałatka brokułowa
30 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka gyros
1 godz. 15 min
Sałatka "Abecadło"
30 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min