Urządzenia i Akcesoria
Tortille z warzywami i szynką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
70 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka oleju
-
40 g sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski
-
50 g wędliny z indyka, chudej, w plastrach
-
60 g serka kremowego, light
-
¼ - ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
1 puszka kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (masa po odsączeniu 140 g)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 tortille pszenne z siemieniem lnianym (Ø 24 cm, ok. 70 g każda)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1264 mg
Białko
14 g
Kalorie
1618 kJ /
386 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE ŚNIADANIA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40min
Sałatka z preclami
30min
Kolorowa sałatka warstwowa
1h
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1h 15min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30min
Kanapki z pulpetami z kurczaka
1h
Sałatka "Abecadło"
30min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1h
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30min