Tortille z warzywami i szynką

Tortille z warzywami i szynką

4.5 871 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 70 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 70 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka oleju
  • 40 g sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski
  • 50 g wędliny z indyka, chudej, w plastrach
  • 60 g serka kremowego, light
  • ¼ - ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 1 puszka kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (masa po odsączeniu 140 g)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 tortille pszenne z siemieniem lnianym (Ø 24 cm, ok. 70 g każda)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1264 mg
Białko 14 g
Kalorie 1618 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...