Tosty pomidorowe z szynką serrano

Tosty pomidorowe z szynką serrano

4.8 987 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
30 porcji

Składniki

  • 50 g oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku pokrojone w 1-2 mm plastry
  • 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 bagietka pokrojona na 30 kromek
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 6 - 7 plastrów szynki serrano (ok. 100 g), pokrojonej na kawałki
    6 - 7 plastrów szynki długodojrzewającej, np. parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej (ok. 100 g), pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 52 kcal / 219 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 6.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 170.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...