Wersje kompatybilne
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'eau
- 1000 g de pommes de terre moyennes, en rondelles
- 150 g de lardons fumés
- 300 g de cantal, en très fines tranches
- 10 feuilles de sauge fraîche
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 579 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 dk
Croque monsieur à la tomate
1sa
Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan
55 dk
Mac and cheese
35 dk
Fricassée de poulet
55 dk
Filet mignon, écrasé de pomme de terre, patate douce et sauce au chèvre
1h 20min
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 dk
Gratin de crozets, reblochon et poireaux
1 godz. 40 min
Cigares de tartiflette
55 dk
Pommes de terre farcies façon raclette
35 dk
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 Std. 10 Min
Gratin de pâtes au chèvre
40 dk