Wersje kompatybilne
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'eau
- 1000 g de pommes de terre moyennes, en rondelles
- 150 g de lardons fumés
- 300 g de cantal, en très fines tranches
- 10 feuilles de sauge fraîche
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 579 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Cigares de tartiflette
55min
Croque monsieur à la tomate
1 Std.
One pot crozets aux lardons et fromage
30 Min
Pommes de terre farcies façon raclette
35 Min
Macaroni à la montagnarde
45 Min
Tourte au camembert
3 Std.
Galette de pomme de terre et saucisse de Morteau
1 Std. 30 Min
Gratin de ravioli
1 Std. 40 Min
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 Std. 10 Min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1 Std.
Gratin de pâtes au chèvre
40 Min
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55min