Gratin de pomme de terre, chorizo, reblochon et béchamel à la tomate
TM6

Gratin de pomme de terre, chorizo, reblochon et béchamel à la tomate

4.8 ( 52 oceny )

Składniki

  • 700 g de pommes de terre épluchées
  • 1 gousse d'ail
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 200 g de chorizo coupé en cube
  • 25 g de beurre
  • 250 g de lait
  • 25 g de farine de blé
  • 150 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à café de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 1 reblochon

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
486.2 kcal / 2034 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
26.7 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
1245.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy