
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jambon blanc en morceaux
- 5 brins de persil frais équeutés
- 400 g de carottes en morceaux
- 1 gousse d'ail dégermée (opcjonalnie)
- 600 g de pommes de terre farineuses type bintje ou monalisa, en petits dés d'1,5 cm
- 280 g de lait
- 100 g de crème fraîche
- du sel
- du poivre moulu
- 30 g de beurre en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 408 kcal / 1709 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g