Wersje kompatybilne
Gratin de coquillettes, lardons et petits pois
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 200 g de lardons
- 150 g de lait
- 90 g de crème liquide 30-40% m.g.
- du sel
- du poivre moulu
- 1500 g d'eau
- 300 g de pâtes sèches, type coquillettes
- 100 g de petits pois frais ou surgelés
- 120 g de gruyère, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2662 kJ / 636 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 min
Pâtes au thon et à la sauce tomate
30 Min
One pot blé au bœuf et aux petits pois
25 min
Curry de poulet et riz
40 dk
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 dk
One pot coquillettes au jambon cerise
15 Min
One pot fusilli aux champignons, lardons et ricotta
20 dk
Pommes de terre farcies façon raclette
35 dk
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 Std. 10 Min
Riz au poulet et chorizo
35 dk
Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle
45 dk
Gratin de pâtes au chèvre
40 dk