Gratin de pomme de terre, bacon et fromage fondu

Gratin de pomme de terre, bacon et fromage fondu

4.4 296 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 1200 g de pommes de terre coupées en rondelles
  • 300 g de lait
  • 300 g de fromage frais type La Vache qui rit®
  • ½ c. à café de noix de muscade en poudre
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • beurre pour le plat
  • 6 tranches de poitrine fumée
  • 20 g de fromage râpé
  • 10 g de persil frais, équeuté

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 363.7 mg
Białko 14.2 g
Kalorie 1749.2 kJ / 417 kcal
Tłuszcz 19.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 43.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...