Salade de boulgour aux haricots rouges et au thon

Salade de boulgour aux haricots rouges et au thon

4.7 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

La vinaigrette
  • 15 g de persil frais
  • 10 g de ciboulette fraîche grossièrement hachée
  • 80 g d'oignon blanc coupé en quatre
  • ½ piment rouge frais (opcjonalnie)
  • 60 g huile d'olive extra vierge
  • 20 g de vinaigre blanc
  • 30 g de jus de citron fraîchement pressé
La salade
  • 200 g de boulgour moyen
  • 400 g d'eau
  • 10 g d'huile d'olive extra vierge
  • ½ c. à café de sel
  • 200 g de haricots rouges en conserve égouttés
  • 220 g de thon en boîte au naturel égoutté et émietté
  • 150 g de concombre coupé en cubes (1 cm)
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 313 kcal / 1312.2 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 380.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...