Flan au topinambour, sauce au gruyère

Flan au topinambour, sauce au gruyère

4.3 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 250 g de topinambours coupés en morceaux (environ 3 cm)
  • 1 échalote
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'huile d'olive et un peu pour les ramequins
  • 120 g de lait de soja
  • 3 œufs
  • 1 c. à café de sel et 1 pincée
  • ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
  • ½ c. à café de levure chimique
  • ½ c. à café de jus de citron
  • 500 g d'eau
  • 70 g de gruyère coupé en morceaux
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 1 pincée de sel
  • pignons de pin grillés pour le dressage
  • 3 brins de persil frais, équeutés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 224.7 kcal / 932.8 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 566.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...