Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 - 2 gousses d'ail, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g d'huile d'olive, et ½ c. à café
- 500 g d'aubergines, coupées en morceaux (1-2 cm)
- 1 c. à café de sel
- 320 g de pâtes sèches, type spaghetti
- 30 g d'amandes émondées
- 6 feuilles de basilic frais, et un peu pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1936 kJ / 463 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 479 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine aux champignons et aux lardons
30min
Rigatoni et pesto de mâche
20min
Tagliatelle au pesto de petits pois et œuf poché
30min
Gratin de polenta à la sauce tomate, poivrons et dinde
1 godz.
Chakchouka au four
1sa 10 dk
Aubergines roulées à la ricotta
1 Std. 30 Min
Spaghetti au poulet, sauce crémeuse aux épinards
30min
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45min
Tarte aux asperges, ricotta et basilic
2h 30min
One pot pasta au poulet, citron, basilic et ricotta
30min
Pizza au pesto de pistaches, fromage stracciatella et mortadelle
3h 10min
Pâtes au gorgonzola
40min