Spaghetti à la crème d'aubergine

Spaghetti à la crème d'aubergine

3.8 117 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
  • 1 - 2 gousses d'ail à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g d'huile d'olive et ½ c. à café
  • 500 g d'aubergines coupées en morceaux (1-2 cm)
  • 1 c. à café de sel
  • 320 g de pâtes sèches, type spaghetti
  • 30 g d'amandes émondées
  • 6 feuilles de basilic frais et un peu pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 463 kcal / 1936 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 479 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...