![Spring Greens and Grapefruit Salad Spring Greens and Grapefruit Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3e24ae7398f53373a201ff229d2ecf9c/Derivates/faf8b537b53d999b0481365d12110a058e7a3e46.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 17 oz water, divided, plus extra to cool asparagus
- ice cubes, to cool asparagus
- 12 oz asparagus, cut into pieces (1-2 in.)
- 7 oz zucchini, cut into rounds (¼ in.)
- 1 oz shallots
- 1 ½ oz olive oil
- 1 ½ oz grapefruit juice
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 2 tsp chia seeds
- 4 oz baby spinach
- 2 tbsp chopped walnuts
- 1 tbsp pumpkin seeds
- 1 tbsp sunflower seeds
- 2 grapefruits, cut into segments (see Tip)
- 4 - 6 fresh chives, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 938.1 kJ / 224.2 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 325.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45min
Mushroom Ragu with Zoodles
40min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 Min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Green Goddess Salad
10 Min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 Min
Citrus-Glazed Salmon with Roasted Cauliflower Salad
1h
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min
Southwest Quinoa
40min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30min