![Green Shakshuka Green Shakshuka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c4ea605b-bdbb-4b1d-910e-c59f0af5d0a0/Derivates/dbfae829-bd30-4dac-a658-1c8a66c8008f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 15 oz green tomatillos, ripe, husked, destemmed and halved
- 1 fresh jalapeño chili, destemmed and deseeded
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp ground cumin
- ¼ tsp red pepper flakes, to taste
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 16 oz green leafy vegetables, mixed, i.e., collard greens, baby spinach, Tuscan kale, sliced into ¼ inch ribbons, divided
- 4 large eggs
- 18 oz water
- 4 tbsp chopped cilantro, to garnish
- 4 tbsp green onions, sliced, to garnish
- whole grain bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 791.8 kJ / 189.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 386.5 mg
Alternatywne przepisy
Buddha Bowl with Lentil Falafel and Pomegranate
2h 35min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1 Std. 5 Min
Sugar Snap Pea and Chicken Salad
55min
Cholent
4 Std. 50 Min
Green Tea Salmon with Asian Slaw
1h 20min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 Min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45 Min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Vegetarian Chili
50 Min