Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 15 oz green tomatillos, ripe, husked, destemmed and halved
- 1 fresh jalapeño chili, destemmed and deseeded
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp ground cumin
- ¼ tsp red pepper flakes, to taste
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 16 oz green leafy vegetables, mixed, i.e., collard greens, baby spinach, Tuscan kale, sliced into ¼ inch ribbons, divided
- 4 large eggs
- 18 oz water
- 4 tbsp chopped cilantro, to garnish
- 4 tbsp green onions, sliced, to garnish
- whole grain bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 791.8 kJ / 189.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 386.5 mg
Alternatywne przepisy
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 min
Spiced Corn Salad
25 min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 min
Vegan Cashew Sauté
35min
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Rainbow Bowl
1h 15min
Mediterranean Farro Salad
1 Std. 35 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Southwest Quinoa
40 Min
Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)
45 min
Ancho-Cranberry Turkey Enchiladas
1 Std. 10 Min