Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto

Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto

4.7 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

Walnut Arugula Pesto
  • walnuts
    3 oz
  • vegan Parmesan cheese cut into pieces
    5 oz
  • extra virgin olive oil
    2 oz
  • baby arugula
    3 oz
  • fresh baby spinach
    3 oz
  • lemon juice
    1 oz
  • salt to taste
    ¼ tsp
Roasted Vegetables
  • red beets peeled and cut into wedges
    4 ½ oz
  • red onions cut into wedges
    6 oz
  • butternut squash peeled, cubed (2 in.)
    10 oz
  • kabocha squash cubed (2 in.)
    10 oz
  • sweet potatoes peeled and cubed (1 in.)
    12 oz
  • extra virgin olive oil divided
    3 oz
  • cabbage sliced (1 in.)
    15 oz
  • fresh parsley leaves to garnish
  • fresh thyme to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 413 kcal / 1728 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 31.4 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 216.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...