![Turkey, Asparagus and Goat Cheese Penne Turkey, Asparagus and Goat Cheese Penne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2abbc3f2-ec64-47cb-af82-c671d6555bc7/Derivates/e3798ede-46b6-442d-8cb9-80a2bece4fac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 oz water
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 12 oz penne pasta, dried
- 8 oz cooked turkey meat, cubed or pulled
- 8 oz asparagus, cut in pieces (1 in.), woody ends removed
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- ¼ tsp dried chili flakes (opcjonalnie)
- ½ oz fresh parsley (leaves only)
- 2 oz olive oil
- 6 oz cherry tomatoes, halved
- 2 oz goat cheese, crumbled
- 2 oz baby arugula
- lemon zest, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2732 kJ / 653 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35 min
Chicken and Quinoa with Peach Salsa
40 min
Greek Stuffed Chicken
1 godz. 35 min
Turkey and Wild Rice Stuffed Peppers
1sa 45 dk
Chicken with Bell Peppers in Beer Sauce
35 min
White Fish Salad
35 min
Maple and Mustard Salmon
20 Min
Chicken Pesto Tagliatelle
1 Std. 5 Min
Salmon and Lemon Rice Salad
40 min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 min
Mediterranean Chicken
35 min