Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
16
oz zucchini (approx. 3 med), ends trimmed in a circular shape to fit the blade width
lub 16 oz yellow squash (approx. 3 med), ends trimmed in a circular shape to fit the blade width - ½ oz dried porcini mushrooms
- 9 oz water, divided
- 20 oz fresh mixed mushrooms, (ie. cremini, maitake, button, shitake), sliced, divided
- 3 - 5 garlic cloves
- 1 oz shallot, halved
- 1 oz extra virgin olive oil, plus 1 tbsp to sauté
- 2 tbsp tomato paste
- 1 tsp salt
-
1
oz Marsala wine
lub 1 oz red wine - grated Parmesan cheese, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 683.3 kJ / 163.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 521.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1h 45min
Chickpea Ratatouille
1h
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45min
Cholent
4 Std. 50 Min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
15min
Sweet Cucumber Pickles
Brak ocen
Aurore Sauce (Tomato Béchamel)
15min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45min
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25 min
Parmesan Risotto (TM6)
30min